Team Danmark

Team Danmark samarbejde

Team Danmark Satsningsklub

– Team Danmark og prioriterede idrætsgrene i Hillerød Kommune

Lidt historie – frem til i dag

I 2009 fik Hillerød Håndboldklub første henvendelse fra Hillerød Kommune om vi ønskede at være en af Hillerød Kommunes prioriterede idrætsgrene under Team Danmark. Kravet hertil er en handlingsplan, hvor klubudvikling herunder organisation, elitepolitik, økonomi og strategier bl.a. skal være beskrevet. Desforuden stilles der store krav til trænerstab og træningsfaciliteter.

For at blive en prioriteret idrætsgren skal idrætsklubberne anbefales af de respektive forbund. HRØ (eller SHF, som det hed dengang) havde altså overfor Team Danmark og Hillerød Kommune anbefalet Hillerød Håndboldklub.

I løbet af 2010 havde vi en del møder hvor ovennævnte var på dagsordenen og i foråret 2010 meddelte vi Hillerød Kommune, at vi gerne ville med under ordningen. Det betød, at håndboldspillere fra skoleåret 2010/11 kunne søge om optagelse på Frederiksborg Byskole og deltage i 3 gange morgen-basistræning om ugen. Der blev udarbejdet handlingsplan og HHK gik i gang med et langsigtet strategiarbejde.

1. januar 2011 følte vi os en del stærkere end året forinden. Vi havde fået ansat en del nye trænere og heriblandt trænere, som kunne leve op til kravene i handlingsplanen. Vi besluttede derfor, at vi fra skoleåret 2011/12 ville tilbyde 1 gang håndboldtræning og 2 gange basistræning. Håndboldtræning blev det første år varetaget af Dennis Hønholt. Mats Mejdevi stod for den fysiske træning.

Projektet er kørt meget positiv og fra skoleårets start 2012 var også tilmeldt håndboldspillere, som går på en af Hillerød Kommunens ungdomsuddannelser. Sidste sæson var der 16 spillere. I år har vi 22 håndboldspillere med i morgentræningen og har måttet fordele træningen på 2 dage. I år varetages morgentræning på håndboldlinjen af Hillerød Håndbold Klubs U16 drenge træner Stiven Larsen. Mats Mejdevi forestår stadig fysiske træning.

Øvrige prioriterede idrætsgrene i Hillerød Kommune er:

Hillerød Svømmeklub, HGI bordtennis, Hillerød Judoklub og FIF Orienteringsløb